fbpx

”Det er ikke farligt at søge job, når du har rundet 50!”

3. feb 2023

Efter en lang direktør karriere, stod Kenneth Jahn Andersen i sommeren 2022 og skulle søge et nyt job. En opgave ikke helt uden udfordringer. En af de helt store udfordringer, følte Kenneth, var alderen (58). Men, det viste sig faktisk, at hans alder var med til at lande det helt rigtige job.

Her er Kenneths fortælling:

”Efter et indlæg af Jobsherpa hos Lederne blev det klart for mig, at jeg skulle have hjælp til min jobsøgning. Det, Jobsherpa tilbød, har helt klart rykket mig. Processen tog måske lidt længere, end jeg havde håbet, men det har været midlet på vejen mod at lande et nyt job. Jeg fik tanket selvtillid og bevarede motivationen – det har været helt afgørende.”

”Jeg var alt for fokuseret på at søge på jobs indenfor min komfortzone – teknologi. Jobsherpa testede mine talenter, og det blev tydeligt for mig, hvor jeg fremadrettet kunne gøre en forskel. I mit møde med Sami Akray i efteråret, blev jeg bekræftet i, at det var en god mulighed at tage et midlertidigt job, men også at det var vigtigt at søge lidt bredere. Både branchemæssigt, men også geografisk.”

”Jeg ved godt, mange jobsøgende føler, det er op ad bakke at være i dialog med headhunters, men det betaler sig! Jeg er selv et eksempel på, at man skal holde fast og tro på det – lige pludselig er der et match! Brug headhunterlisten.dk og find de headhunters, der matcher det, du gerne vil arbejde med. Tag kontakt med dem og få et møde.

Kenneths 7 gode råd:
–       Det tager tid! 6-12 måneder.
–       Dit personlige pitch er altafgørende – skriv det ned
–       Fokuser på – ”hvad kan jeg tilføre…”
–       Udvid dit geografiske scope
–       Tag konsulentjobs og/eller interim stillinger
–       Vær villig til at gå på kompromis med løn og titel
–       Alder giver flere referencer og resultater – det er dit største aktiv

Kenneth blev headhuntet til sit nye job som CEO for en af Grønlands største privatejede virksomheder Usisaat etableret i 1973 – flytning, shipping, autoservice, lagerlogistisk – med mere end 100 medarbejdere. Han tog afsted i lørdags!

Vi glæder os til en update fra Kenneth fra Nuuk – det bliver helt sikkert og på alle måder et fantastisk eventyr.