fbpx

Har du et CV, der starter i øst og ender i vest?

26. jan 2021

Er du den eneste i dit netværk, der har lavet et stort spring i dit arbejdsliv? Nej vel? LinkedIn er fyldt med CVer, der starter i øst og ender i vest – og de er både inspirerende og underholdende læsning.

Vi spurgte vores netværk:

Hvor har du sprunget (uddannelse, branche, geografi, rolle, lønniveau, fag osv.), og hvad du laver nu? 🤸‍ Og uddyb meget gerne:

🙂 Hvad betød mest for, at du fik mulighed for at tage springet?
🙂 Hvad har det betydet for din karriere og dit liv?
🙂 Hvad møder du oftest af spørgsmål til dine karrierespring? Og hvad svarer du?

Betina Liljendal, der selv arbejder som professionel karriererådgiver, skrev denne finde kommentar, som svar:

“Heldigvis er vores veje ofte kringlede, uforudsigelige, spændende og udfordrende. Fra 1995 til1998 arbejdede jeg bl.a. med kyllingeproduktion i små landsbyer i Zimbabwe, som en del af rehabiliterings- og indkomstskabende aktiviteter for voksne blinde og spedalske. Der havde jeg ikke lige forestillet mig, at jeg senere skulle blive leder i hjemmeplejen, efterfølgende begå mig på de bonede gulve i medicinalindustrien og tilmed blive landechef, gennemføre en MBA for så til sidst at springe ud som selvstændig. But here I am – formet af det hele – og elsker min snoede sti 😍”

Og Jobsherpas ene co-founder, Anne Marie Berså, bød også ind med sin egen historie:

“Jeg tror især rollen som rådgiver kan danne bro i mange tilfælde. Som rådgiver skal man hele tiden uddanne sig selv nok til, at man kan rådgive – ikke kun der, hvor man er ekspert men også på tilstødende områder. Og måske rykker man sig endda stille og roligt i en af disse retninger. På den måde har jeg i hvert fald selv taget store spring. Altid som rådgiver og med et element af strategisk kommunikation – men indenfor vidt forskellige områder. Og både som lønmodtager og nu som selvstændig.

Jeg har i øvrigt en cand mag i Historie, som ofte overrasker folk 😊 Hvis de spørger, hvordan det hænger sammen med det, jeg laver nu, må jeg indrømme, at det var mit studiejob som personlig assistent for et folketingsmedlem, som betød langt mere for min senere retning i livet. Og det mest afgørende: Den ting, der går igen i alle mine spring – og i alle afgørende nedslag i mit arbejdsliv – så er det møder med andre mennesker. Både planlagte og tilfældige. Når jeg har været strategisk og når jeg har været heldig. Det er i samtalen og netværket, at alle gode ting, er kommet til mig. 🙂”

Det vigtige er ikke, hvor du har været, og hvor du for vild eller fandt vej. Det vigtige er, om du kort og let forståeligt kan vise en rød tråd eller en fælles kerne, der peger frem mod dit næste job.

Har du brug for rådgivning og hjælp med det praktiske i din jobsøgning, så tag endelig fat i os. Og følg os på LinkedIn for konkrete råd og inspiration til din jobsøgning.

God jobjagt!

De bedste hilsner
Sami og Anne Marie
Jobsherpa