fbpx

Hvorfor ansætte en Direktør på 62 – i en startup?

23. maj 2022

Ditte Stage ejer virksomheden Dagligdag, der er en startup-virksomhed med fokus på livsglæde og hjælp til seniorer og ældre. Som mange andre startups, stod hun i en situation, hvor det blev tydeligt, at hun havde brug for en partner, der kunne komplimentere hende.

I efteråret 2021 søgte Ditte derfor en direktør til Dagligdag. En direktør, der skulle kunne mere end blot at drifte virksomheden. Det var vigtigt, at den nye direktør havde betydelige kompetencer i forretningsudvikling og havde en passion for projektet.

Alder eller erfaring?

Blandt mange gode ansøgere faldt valget på John Birkmose på 62, og det affødte en del spørgsmål til, hvorfor hun valgte en på 62 med en lang erfaring som tung direktør i corporate life. Men for Ditte var alderen uinteressant. Johns erfaring og hans åbenlyse vilje var det væsentlige.

Jo jo, tænker du måske, det giver måske meget god mening, når hendes virksomhed også beskæftiger sig med livet i de senere faser. Men det var nu heller ikke derfor, valget fald på John.

Ledelseserfaring på toplederniveau

– For mig var det vigtigt at finde en, der kunne komplimentere min begrænsede ledelseserfaring. Alder i sig selv giver ikke ledelseserfaring, men det er klart, at John med mere end 30 års ledelseserfaring, giver mig en helt unik og kompetent ledelsesressource, fortæller Ditte Stage.

Rent faktisk var John den suverænt ældste kandidat i ansøgerfeltet, men det var erfaringen og kemien – og ikke årene på bagen, der blev det afgørende for Ditte.

Fordommene blev gjort til skamme

Og Ditte Stage indrømmer blankt, at også hun havde et par fordomme omkring at ansætte en erfaren ressource:

– Det, at man har været et sted i mange år, kan godt bekymre, for vil man så kunne flytte sig? Jeg tænkte nok også, at en topdirektør er vant til at blive serviceret i en grad jeg ikke ville kunne tilbyde. Ville han gide det operationelle efter så mange år på strategisk niveau?

Så det var ting, hun havde fokus på i jobsamtalerne, men med ansættelsen af John Birkmose, er Ditte hurtig til at erkende, at fordommene blev gjort til skamme. Og at hendes bekymringer omkring at ansætte en erfaren medarbejder egentlig ikke var relateret til alder.

–       Det handler jo i langt højere grad om mindset og personlighed.

Ro og stamina

John er stadig relativ ny i ansættelsen, men for Ditte har det faktisk været ret overvældende, hvor hurtigt John er landet og bidrager, fortæller hun:

– Fra dag 1 har jeg kunnet læne mig op ad al hans erfaring, og jeg har udviklet mig helt vildt på grund af det. Han har en helt unik ro og stamina med i bagagen, og det kommer alle til gode. Han sikrer, at vi ikke sidder fast i frustration, men hele tiden flytter os og arbejder på en måde, hvor vi trives bedst muligt. Det er guld værd.

John er helt klart unik og i særklasse, men det er faktisk min oplevelse at flere af de erfarne kandidater udstrålede exceptionel ro, og jeg kan kun forestille mig, at de ville være fantastiske til at støtte og lede – måske især i kulturer med meget stress.

Meget mere end jeg turde håbe

– Jeg har fået meget mere end det, jeg havde håbet. Både personlig erfaring og ledelseserfaring. Det kunne jeg ikke have fået nogle andre steder. John er noget af det bedste, der er sket for mig og for Dagligdag. Jeg havde andre kandidater, som også var gode bud, men John er så absolut det helt rigtige valg, fortæller Ditte videre.

Og derfor tøver hun heller ikke med at råde andre startups til at ansætte erfarne ressourcer, da de i hendes perspektiv er intet mindre end et genialt match.

Samtidig har hun fuld forståelse for den bekymring, der kan være i en mindre virksomhed over at ansætte en tidligere corporate direktør, da mange sætter lighedstegn mellem ledelse og beslutning.

– Mange tror måske, at stor ledelseserfaring betyder, at man vil bestemme. Men sådan oplever jeg det slet ikke. Det er mere et brændende ønske om at bidrage og gøre en reel forskel.

At få en erfaren ressource som John ved min side, er det bedste jeg nogensinde har prøvet. Det kan jeg kun anbefale andre.

Efter at have talt med Ditte, har jeg samlet disse fem råd, som kan styrke din position som erfaren jobsøger:

1.     Fortæl gerne, at det er et eksplicit valg at vælge mere frit og prøve nye ting af – mere mening, mindre politik. At du ønsker at gøre en forskel og bidrage.

2.     Ring og fortæl, hvad du kan bidrage med, og hvorfor du gerne vil være en del af virksomheden. Det er endnu vigtigere at ringe og demonstrere, at man virkelig vil jobbet, når man kan opfattes overkvalificeret.

3.     Hav mindre fokus på et kronologisk CV, men fokuser i stedet på de forskellige opgaver, du har løst, og highlight, hvordan og med hvilket resultat.

4.     Lad være med at gøre opmærksom på alder. Det er en rigtig dårlig ide og giver en følelse af knækket selvtillid. Fokuser i stedet på at få omsat erfaring og kompetencer til det, der foregår i små virksomheder. Ledelseserfaring bor ikke kun i større virksomheder.

5.     Pas på med for mange irrelevante buzz words og forkortelser – det er tit ord og begreber, der kan være lidt ”off” ift. mindre organisationer.