fbpx

If you build it, they will come..

18. nov 2021

For lidt mere end 2 år siden skulle jeg i gang med at søge nyt job. Men bare tanken om CV og ansøgningsprocessen, justering af LinkedIn profil og sidst, men ikke mindst, et personligt video CV var en mindre bjergbestigning jeg ikke så frem til.

Jobsøgningsfrustration
For at toppe det, nævnte flere i mit netværk at med en dåbsattest der har samme alder som månelandingen og et udenlandsk klingende navn, var jeg på vej mod at bestige et pænt stort bjerg – alene. Og for at gøre bjerget lidt stejlere så var networking, og at bede om hjælp, ikke min spidskompetence efter i 25 år som leder at have hjulpet andre.

Jobsherpa – konceptet
Dér startede ideen om etableringen af Jobsherpa. En virksomhed der sikrer man ikke bestiger jobsøgningsbjerget alene uden det bedst mulige udstyr (CV, LinkedIn, Video), samtidig med at man kæmper med antagelser om begrænsninger med alder, køn, etnicitet og uddannelse. Vi samler faguddannede professionelle, som sikrer at du kommer igennem processen, med integriteten, motivationen og selvtilliden intakt.

Har det været en nem proces at etablere Jobsherpa ? Nej! Der har været perioder hvor tanken om at blive lønmodtager var fristende. Men når tvivlen var størst, står Anne Marie Berså kommentar for snart 2 år stadig siden lysende klar – “if you build, it they will come.”

Jobsherpa idag
And they came! Mere end 100 kandidater har været igennem Jobsherpa og idag hjælper vi ikke kun private, men også jobcentre og virksomheder med outplacement af ledere og specialister. Vores læringskure er stejl og konceptet udvikles løbende. Sidste nye tiltag er, at vi kontakter relevante virksomheder på vegne af vores kandidater med en anonymiseret profil. For os er det en del af end-to-end processen.

Jeg ville oprigtig have ønsket at der havde været en Jobsherpa løsning, der var til at betale, da jeg var jobsøgende. Det havde gjort en forskel for mig og gjort min bjergbestigning lettere.

Happy Hunting