fbpx

Når vi matcher kandidat og virksomhed!

3. jan 2023

Når vi matcher kandidat og virksomhed!

Jeg var inviteret til at holde et indlæg for et topledernetværk hos Lederne – Danmarks største lederorganisation, og i pausen faldt jeg i snak med Michael Koreska Dreyer. Michael skulle i gang med at finde et nyt job. Det blev hurtigt tydeligt, at Michael var usikker på, hvordan han kunne differentiere sig og målrette sin jobsøgning. Her er Michaels egen fortælling:

”I starten var jeg overbevist om, at jeg nok skulle finde et nyt job inden for 2-3 måneder, og jeg kom også til et par samtaler, hvor jeg blev nummer 2. Tankerne om jeg var god nok, om min alder og min manglende akademiske baggrund var en begrænser voksede. Derfor blev det hurtigt klar for mig, at der var nødt til at ske noget – hurtigt.”

”Jobsherpas præsentation hos Lederne ramte præcis den udfordring og det behov jeg sad med. Specielt tilgangen om at tage kandidatens parti, sikre en professionel profil og hjælpe med at netværke tiltalte mig. Det er svært at sælge sig selv og pin pointe tydeligt hvad du er specielt god til, hvordan du skiller dig ud fra mængden. Det kunne Jobsherpa hjælpe med.”

”Afgørende for mig var at få klarlagt min talenter og dermed også mit salgspitch. Det har været en game changer, ikke kun i mine netværksmøder og samtaler men også for min selvtillid.”

Michael 5 gode råd til andre jobsøgende

– Dit salgspitch skal være klar – hvad vil du, hvor og hvad kan du bidrage med
– Parker ”svagheder” du ikke kan gøre noget ved og fremhæv hvor du differentierer dig
– Få sparring og hjælp, sid ikke alene, men netværk!
– Ha’ et mål med kaffemøder – de skal føre noget med sig
– Der falder ikke noget ned fra himlen til dig, du skal selv arbejde for det

”Alder har jeg ikke oplevet var et issue. Jeg har til tider selv følt det har haft en betydning, men det er min overbevisning, at det har været et større problem for mig end for virksomhederne. Det er vigtigt at man mentalt får den parkeret.”

I Michaels tilfælde lykkedes det på relativt kort sigt Jobsherpa, at finde et match med virksomheden Change Lingerie. Det er selvfølgelig langt fra så ”enkelt” i alle tilfælde, men det er ikke usædvanligt, at der er et match mellem de kandidater vi har i proces, og de virksomheder vi har i vores netværk.

Og når det lykkedes, så er det helt fantastisk! For alle parter.

Happy Hunting.