fbpx

Mit job hænger mig LANGT ud af halsen, men jeg tør ikke sige op før jeg har et nyt.

31. maj 2022

Mit job hænger mig LANGT ud af halsen, men jeg tør ikke sige op før jeg har et nyt.

Hold nu fest, hvor har jeg mødt mange der kæmper i et job, som de ikke er glade for. Det betaler regningerne, ser godt ud på CV’et og måske i karriereplanen; men – de føler sig låst, uden udsigt til forbedring.

Hvad gør man så, hvis man er afhængig af sit job (det er de fleste jo trods alt) og bare ikke lige har en exit plan klar eller lysten til at sige op, uden et andet job på hånden? Der er faktisk et par ting du kan gøre:

 

  1. Brug dit nuværende job som markedsføring til dit næste

Planlæg hvad dit næste job skal være og hvad der skal til, for at lande det job. Lav din egen lille marketingplan, målrettet netop de budskaber og de kompetencer drømmejobbet indeholder.

Brand dig selv på LinkedIn på netop de kompetencer der efterspørges, så du fremstår som passioneret og vidende på området.

For, hvis du ikke bliver set på LinkedIn – ja, så er du der jo ikke….

  1. Kom i gang med at netværke

Det kan næsten ikke sige for ofte, men netværket er dit største aktiv i søgen efter dit næste job. Men det kræver du er afklaret og målrettet, når du netværker! Den person du netværker med, skal hurtigt og enkelt kunne forstå, hvad og hvordan de kan hjælpe dig. Derfor – forbered og præsenter:

  • Hvad du vil arbejde med – eksempler på titler
  • Hvor du vil arbejde – eksempler på virksomheder
  • Hvordan dit netværk kan hjælpe dig
  1. Alle fortjener et godt job

For rigtig mange kommer det bare ikke af sig selv. At vente på at en headhunter ringer eller din profil på Jobindex/LinkedIn kaster drømmejobbet af sig, er for passivt. Og, desværre, hjælper det heller ikke at vente på opsigelsen, nedskæringen eller det der er værre, som mange ser som en positiv ”presbold”.

Det er nu, at du skal få gjort noget ved det. Hvad enten du gør det selv eller får hjælp til det.

For hvis der er en anden sætning, jeg hører rigtig ofte, så er det: ”jeg skulle være startet for længe siden….”.

Happy Hunting