fbpx

Plejer du din karriere – når du er i job?

10. sep 2021

Forleden fik jeg et opkald fra en tidligere kunde, som vi gennem vores newplacement forløb har hjulpet videre i karrieren. Det vækker alligevel en smule bekymring, når opkaldet starter med ”jeg vil gerne have hjælp fra @Jobsherpa igen”; specielt når opkaldet kommer fra én, der kun har siddet 3 måneder i sin nye stilling.

Men her tog det alligevel en drejning. ”Sami, du skal hjælpe mig med at fastholde det gode momentum jeg har fået i networking og personlig branding. Jeg skal ikke, en gang til, havne i en situation hvor jeg mister ”formen” og skal starte fra nul igen på LinkedIn”.

Det er rent faktisk et rigtig vigtigt emne. Ikke mindst set i lyset af at langt størstedelen af dem vi har i forløb hos @jobsherpa, får job via deres netværk. Og statistikken siger, at vi i Danmark skifter job gennemsnitligt hver 3-4 år: Dvs. at de færreste af os planlægger at bestride vores nuværende stilling om 5 år.

Derfor, hvis du er i job (også selvom du har det helt rigtige job), så gør dig selv den tjeneste at lave en lille netværksplan for at sikre ”du er på tavlen” allerede nu, inden for alle 4 netværksområder:

Tætte netværk
Familie og venner
Din familie og venner er også dit netværk, så det er oplagt at karrierenetværke til konfirmationer, bryllupper, fødselsdage mv.

Nære netværk
Kollegaer, studiekammerater, foreninger, Interessegrupper mv.
Tænk karrierenetværk, når du er til fodbold, forældremøde, i sejlklubben mv. – der er guld at hente!

Professionelle netværk
Forretningsforbindelser, konferencer, kurser, events etc.
Efter Covid-19 er der nærmest ”konferencesult”. Derfor, ud og netværk på faglige seminarer og konferencer – der er mere at hente end kun faglige kompetencer.

Virtuelle netværk
Communities, sociale medier herunder LinkedIn og Facebook.
Få styr på din LinkedIn profil så den er opdateret, vær aktiv og interagér – gerne én gang hver uge.

Pay it forward
Sidst, men ikke mindst, så er parolen i networkingat du får det som du giver. Plej dine kontakter og dit netværk. Hold kontakten, hjælp dem der har behov for det, og stil dig til rådighed. Det kommer godt igen!

Happy Hunting