fbpx

Rundet 50? Så har du 20 af dine bedste karriere år foran dig!

1. maj 2022

Hvis du ikke allerede har checket hvor længe du har til pensionen, så kan du gøre det på borger.dk . For mit vedkommende, så forventes jeg, at pensioneres i 2038 når jeg er 69.

Derfor er debatten omkring erfarne, der har vanskeligt med at finde fodfæste i forbindelse med et karriereskifte nødvendig. Både for de erfarne, der har en lang karriere foran sig. Men så sandelig også for virksomhederne og i det offentlige som både har et socialt ansvar, men også skal tænke anderledes.

Så – et lille opråb herfra:

Kære 50+ jobsøgende
Når du runder 50, så kigger du ikke efter dit sidste job! Du har formentlig 2-3 jobskifte mere at se frem imod (sorry). Derfor er du nødt til at tænke karriere, også når du har rundet de 50. Og husk at arbejde med karriereplanen, mens du er i job!

Kære ansættende virksomhed
En 50+ er ikke i sit efterår og i gang med pensionsplanlægning. De har 15-20 af de bedste og mest produktive år endnu og det kommer din virksomhed til gavn. I øvrigt – noter dig at langt de fleste af de nuværende medarbejdere, skifter inden for de næste 4-7 år. Der er faktisk evidens bag, at du med en erfaren kollega, får et længere perspektiv i ansættelsen.

Kære offentlig institution
Skal vi ikke være enige om, at det offentlige bør være frontløber og sætte et godt eksempel? Slut med aldersfokusering og frem med de gode eksempler, hvor nyansatte erfarne ansættes og gør en forskel.

Kære HR og ansættende chefer. Med tanke på, at der er mangel på kompetente ressourcer, på rigtig mange forretningsområder, så er det bare med at støvsuge blandt de erfarne! Dem, der kommer først til mølle, får først malet.

#karriere #perspektivpåalder #newplacement